Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

ZAHTER VE KAYA KORUĞU

06-06-2023 14:54
ZAHTER VE KAYA KORUĞU

   Kaya koruğu  deniz kıyısındaki kaya yarıklarında ya da taşlı kumluk arazilerde yetişir. Odunsu veya otsu bir bitkidir. Yeşil yaprakları kalın ve etlidir. Çiçekleri salkım şeklinde ve sarıdır. Yeşil kısmı acıdır.




 Kaya koruğu ; ülkemizde en yaygın turşu olarak tüketilmektedir. Kaya koruğunun iştah açıcı olarak ya da meze olarak kullanıldığı söylenmektedir. Ayrıca, kaya koruğunun yeşil yaprakları yağda kavrulup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek de tüketildiği bilinmektedir. Farklı hoş bir kokusu vardır. Kaya koruğu, zaman zaman salataların üzerine serpilerek tüketilir ya da diğer turşulara hoş kokusunu vermesi için de kullanılmaktadır.   

C vitamini bakımından, iyot bakımından, brom bakımından oldukça zengin olduğu düşünülen kaya koruğu, hücre yenileyici ve sakinleştirici etkileriyle kendinden söz ettirmektedir. Diş eti rahatsızlıklarına iyi geldiği konuşulan kaya koruğunun aynı zamanda idrar söktürücü ve kurt dökücü özellikleri olduğu söylenmektedir. Kaya koruğunun guatr, astım ve nefes darlığına da faydalı olduğu söylenmektedir.

   Yaban dağ kekiği, tabiatta yüksek kayalık ve çam ormanlarında yetişmektedir.Bitki gövdesi ve de köküne zarar verilmeden toplanan yabani kekik, İzmir bölgesi Nif ve Mahmut Dağlarından toplanmaktadır. Doğal antibiyotik (Thymol ve Çok önemli oranda Carvacrol) kaynağı olan yabani dağ kekiği tefekleri, özel salamura suyu içinde muhafaza edilmektedir. Dağ kekiğinin en önemli özelliği, yüksek miktarlarda Carvacrol (doğal antibiyotik) içermesidir. 

 



Nasıl Tüketebiliriz?Antibiyotik etkilerinden yararlanmak için sabah akşam düzenli olarak 5-7 gün içinde tüketilmesi önerilmektedir. Tek ihtiyacınız olan yarattığınız farklı kekik menüsüyle sabah akşam düzenli olarak 1 kavanoz ALMERİ Taze dağ kekiğini, 5-7 gün içinde kür şeklinde tüketmektir. Aperatif olarak salatalarla, yoğurtla, zeytin yağı içinde, rendelenmiş peynirle birlikte kullanılabilir. Balık ve et üzerlerine, kanepe ve sandviçlerde, mükemmel bir lezzettir. Özellikle, mide yorgunluğunu azaltır. Sebze yemeklerinde, sosların hazırlanmasında, spagetti içinde de harika bir lezzete sahiptir.

 

Mide rahatsızlıkları, ülser, gastirit, onikiparmak bağırsak ülseri, kolit, peptik ülser, bronşit, astım, alerjik astım, mantar, egzama, sindirim sistemi ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları, akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Alerjik kaşıntılarda, periyot sancılarında, cilt sağlığı ve bakımında, akne ve sivilcelerde, nezle ve soğuk algınlıklarında, tansiyon ve kan şekeri regülasyonunda, böbrek taşı düşürmelerinde, idrar yolu iltihaplarında, diş eti ve ağız problemlerinde en kısa zamanda kesin sonuç vermektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.